İLGİNÇ HAYVANLAR

Dünyada bir sürü hayvan tanıyorsunuzdur ama bunlar gibi hayvanları hiç görmemiş olabilirsiniz😂Yukarıda resmini gördüğünüz hayvanın adı TERSİYER 'dir.
Adı TERSİYER olan hayvanın gözleri beyninden daha büyüktür. Bu hayvanlar sıçrama ve tırmanma konusunda çok beceriklidirler. Bir ağaç dalına tutunduklarında onları o daldan ayırmak çok güçtür.
Bu hayvanların Türkçe adı cadı makigiller olarak bilinmektedir. Ve aynı zamanda oldukça hafif ve küçüktürler. Ve de çok şirin olan bu hayvanların tüyleri çok yumuşaktır. Ağırlıkları ise sadece 60-160 gramdır.
Evet yeni bir hayvan türüne geçelim maymuna çok ama çok benzeyen bu hayvanın maymunlardan bir farkı vardır. Yüzündeki kocaman farkı. Evet bu hayvanın adı da  PROBOSCİS MAYMUNU' dur.
 Grup halinde dolaşan bu maymunlar, tehlike anında burunlarını kanla doldurup ses çıkarmasıyla bilinirler.
Yine bir maymun çeşidi olan KEL UAKARİ. Yüzünün kırmızı olması ile tanınmaktadır. Kel uakari genelde ağaçların tepesinde yaşamaktadır ana vatanı ise amazon ormanlarıdır. Bu türlerin belirleyici özelliklerinden biri de omuzlarında pelerin gibi duran tüyleridir.

Evet bu hayvanımızın adı da YILBAŞI AĞACI SOLUCANI'dır. İsmini üzerinde bulunan renkli dokunaçlardan alan yılbaşı ağacı solucanı, sırtındaki yukarıya doğru çıkan kıvrımları ile yiyecek bulabilmektedir. Bu dokunaçlar aynı zamanda solunum ihtiyacını da gidermektedir.























EVET ARKADAŞLAR BUGÜNKÜ BLOĞUM BU KADARDI BÖYLE BLOKLARIN DAHA ÇOK GELMESİNİ İSTİYORSANIZ LÜTFEN YORUM YAZIN HOŞÇAKALIIIIN👋👋👋👋👋👋







Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMONG US

LOL SURPRİSES