AMONG US

 Among us en az 4 en fazla 10 oyuncuyla oynanabilen ve 1 ila 3 oyuncunun her oyunda rastgele olarak impostor (sahtekar) seçilirken geriye kalanlar crewmate (masum) olur

Bu oyunda impostorlerin amacı oyunda ki tüm crewmateleri katledip oyunu kazanmaktır.Crewmatelerin amacı ise bütün görevlerini tamamlayıp oyunu kazanmak.



EĞER İMPOSTOR SİZİ KATLEDERSE:

O zaman hayalet olursunuz ve sadece görev yapabilirsiniz.

Diğer crewmateler sizi göremezler. Fakat diğer crewmateler sizin ölünüzü görebilirler. O zaman REPORTED veririler. Böyle olduğu zaman DISCUSS (TARTIŞMA) başlar.







DISCUSS:

Dıscuss'da şüphelendiğiniz kişiye oy verirsiniz. Ancak impostorler kaybetmek istemeyecekleri için herhangi bir crewmate'e suç atacaklardır.(fotoğrafta gördüğünüz sol üstteki beyaz ve siyah çizgili alandan mesajlaşılıyor)Oy vermek için de yapmanız gereken tek şey şüphelendiğiniz kişinin üstüne basmak..... şüphelendiğiniz kişinin üzerine basınca tik ve çarpı işareti çıkacaktır, eğer gerçekten o kişiye oy vermek istiyorsanız TİK'E eğer kararınızı değiştirir başka birisine oy vermek isterseniz ÇARPI'YA basarsınız.Dıscuss'da en çok kime oy verilirse o kişi crewmateler tarafından uzay mekiğinden atılır o kişi impostorsa kurtuldunuz ama eğer o kişi crewmate ise o zaman impostorların kazanma şansı daha da artar.





Şimdi among us da yaşanan olayların bazılarından bahsettik şimdi  daha detaylı inceleyelim:



CREWMATE:
Crewmate olunca kazanmak için bütün crewmatelerin görevlerini tamamlamaları lazım. Eğer oyundaki bütün crewmatelerin görevleri biterse impostor kaybeder ve crewmateler kazanır. Eğer ki görevlerinizi tamamlarken bir ceset görürseniz REPORTED'A basar ve şüphelendiğiniz kişiyi söylersiniz. Ama gerçekten impostoru bir başkasını katlederken görürseniz o zaman kesin impostor'u bilirsiniz hemen reported'e basar katilin rengini veya ismini söylersiniz(DISCUSS'DA)


İMPOSTOR:

İmpostorların kazanmak için yapması gereken şeyse bütün crewmateleri katletmektir. Eğer impostorlar oyundaki crewmateler bütün görevlerini bitirmeden crewmateleri öldürmeyi başarırlarsa o zaman oyunu impotorlar kazanır. 


İmpostorlar  aynı zamanda vent yapabilirler.Vent yaparak kimseye gözükmeden gizlice odalardan geçebilirler eğer öldürme süreleri dolduysa(İmpostorların belli bir öldürme süresi vardır o süre dolmadan kimseyi öldüremezler) crewmate'nin bulunduğu odaya girerek o crewmate'i katledebilir ve tekrar vent yaparak kimseye gözükmeden kaçabilir.


Bunun yanı sıra impostorlar görev yapamaz ama impostor olduğunu belli etmemek için görev yapıyormuş gibi yapabilir.


Dediğim gibi eğer impostorlar crewmateler bütün görevlerini bitirmeden bütün crewmateleri katletmeyi başarırsa oyunu impostorlar kazanır.Ama impostorlar crewmateler'in görevlerini bitirememeleri için sabotage(sabotaj) yaparak crewmatelerin görev yapmalarını geciktirirler. Fakat sabotage sadece bu işe yaramaz sabotage yaparak crewmatelerin dışarı çıkmasını engellemek için kapıları kapatabilirler. Kapıları kapatıp crewmateleri katledebilirler.



SABOTAGE'Yİ DAHA DETAYLI İNCELEYELİM:





Burası Among us oyunundaki THE SKELD haritası. (Among us'da birçok harita var)Burada yukarıda gördüğünüz gibi Medbay,Storage,Admin,Reactor gibi yerler bulunmakta.... PEKİ BİZ NASIL SABOTAGE YAPARIZ? yukarıdaki resimden anlatacağım çarpı işaretlerinden herhangi birine bastığımız zaman o çarpının bulunduğu odadaki tüm kapılar kapanır.Ya da Reactordaki işarete tıkladığımız zaman bir kırmızı ışık yanmaya başlar.Bu impostorların kazandığı anlamına gelir.Yani kısaca çarpı dışında ki işaretlere bastığımız zaman kırmızı ışık yanmaya başlar.Yani bu işaretlere basmak impostorlar açısından daha etkili olur fakat bu işaretlere basıldığı zaman crewmateler bunu düzeltebilirler.



SON BİLGİ:
Among us'da parayla pet(hayvan) skin(mod) alınabiliiir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İLGİNÇ HAYVANLAR

LOL SURPRİSES