İMPARATOR PENGUENLER

İMPARATOR PENGUENLER;
İmparator penguenler penguengillerin en büyük türüdür. Ve onlarda diğer bütün penguenler gibi çok iyi ve hızlı yüzerler.
İmparator penguenler ilk kez üç ve altı yaşları aralığında üremeye başlarlar.
Ve yavrularına çok düşkünlerdir yani onları belli yaşlarına kadar korurlar. Yavruları için bir sürü fedakarlık yaparlar. Peki hiç düşündünüz mü
??.
Penguenler neden yumurtalarını her zaman nereye giderlerse gitsinler onları kuluçkada tutuyorlar. Birinci sebebi her yanları kar ve buzla kaplı oldukları için yuva yapamazlar. Yumurtaları buzun üzerine de koyamaz, çünkü yumurta soğuğa dayanamayarak hemen donar. Bu nedenle yumurtalarını ayaklarında taşırlar.
İmparator penguenler çok soğuk bölgelerde yaşarlar. Ve bazen o kadar soğuk olur ki imparator penguenler bu soğukluğa dayanamaz, bu yüzden imparator penguenlerin hepsi bir araya toplanır ve bir yuvarlak oluştururlar bazıları içeride kalır diğerleri de dışarıda döner. Bu sayede içerideki kişiler sıcak kalır. Bir sonraki turda dışarıda olanlar içeri gelir, içeride olanlar dışarı gelip dönmeye başlar bu şekilde vücud sıcaklıklarını korumuş olurlar.











EVET ARKADAŞLAR BUGÜNKÜ BLOĞUMDA BU KADARDI BİR DAHA Kİ BLOĞUM ÖRDEKLERLE ALAKALI OLACAK YENİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM BU BLOĞUMLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ YORUMLARA YAZMAYI UNUTMAYIN.👍






Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMONG US

İLGİNÇ HAYVANLAR

LOL SURPRİSES