YUNUSLAR


👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋
Yunuslar
  herkesin bildiği üzere sevimli oyuncu ve şakacıdırlar. İnsanlarla oynamayı onlarla iletişim kurmayı çok severler. Fakat insanlar onları doğal ortamlarından alıp akvaryumlara soktuklarında mutsuz olurlar akvaryumda da doğal ortamlarında olduğu gibi insanlarla şakalaşırlar ama yine de doğal ortamlarından ayrıldıkları için mutsuzdurlar. Gülüyormuş gibi gözükürler fakat biz onları hapsettiğimiz de onlar gülmezler. Ama doğal hayatlarında kendilerine birçok eğlence çıkartırlar. Mesela yunusların balon balıklarını top olarak oynaması gibi yunuslar kendi aralarında şişmiş balon balıklarını top gibi kullanırlar, ağızlarının ucunda çok nazikçe tutup onları birbirlerine atarlar. Ama balon balıklarının çok güçlü bir zehir salgılama gücü vardır ve yunus balıkları onları ağızlarına aldıkları zaman sarhoşlamaya başlarlar. Yunuslar genelde mavi yada beyaz yada siyah renkte gözlemlenirler fakat pembe nehir yunus balıkları da vardır. Sayıları çok az olan bu yunusların görüldüğü yerler amazon, orinoco, araguaia river gibi yerlerdir.







EVET ARKADAŞLAR BUGÜNKÜ BLOĞUM BU KADARDI BİR DAHA Kİ BLOĞUMA ARAŞTIRMAMI İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARSA LÜTFEN YORUMLARA YAZMAYI UNUTMAYIN😃😄😉😊(yazı tipinden de hoşlanmadıysanız kusura bakmayın lütfen böyle olması metni güzel gözüktürebilir diye düşündüm)

Yorumlar

  1. Paylaşımını çok beğendim. Ben imparator penguenlerini çok severim bir sonraki paylaşımın bu olursa çok sevinirim. :)

    YanıtlaSil
  2. yunuslara bayılırım bir dahaki yayınını ördeklerle ilgili yaparmısın ördekler paytak ve çok tatlılardır yayınlarını bekliyoruum :)

    YanıtlaSil
  3. Hepiniz çok sağolun isteklerinizi kısa zaman içinde gerçekleştirmeye çalışacağım

    YanıtlaSil
  4. Bence lol omg hakkında yap

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMONG US

İLGİNÇ HAYVANLAR

LOL SURPRİSES